Dakmaterialen

Voor een plat dak zijn bitumen het meest geschikt. Bitumen hebben namelijk de langste levensduur: 20 tot 30 jaar. Voor een schuin dak zijn dakpannen het meest gebruikelijk met een levensduur van zeker 70 jaar, maar natuurleisteen gaat nog langer mee, tot wel 100 jaar of langer.

Bitumen

Bitumen zijn geschikt voor platte en schuine daken. Het materiaal laat zich gemakkelijk en snel verwerken bij alle normale buitentemperaturen die in Nederland voorkomen.

bitumen plat dak renovatie foppenbitumen plat dak schuin foppen

Dakpannen

Dakpannen zijn er in vele kleuren en maten, van glimmend blauwpaars tot mat lichtgrijs en er bestaan zelfs oud gemaakte pannen. We adviseren gewoonlijk om dezelfde pannen te gebruiken als die er nu op uw dak liggen, maar kleur en vorm zijn een kwestie van smaak. De levensduur van alle soorten keramische dakpannen is ongeveer 70 jaar. Alle oude pannen zijn nog leverbaar. Heeft u dus een ouder huis, dan is het altijd nog mogelijk om aan dezelfde pannen te komen voor vervanging of een aanbouw.

pannen dak keramisch renovatie foppenpannen keramisch renovatie foppen

Leuk weetje: vroeger hadden boerderijen aan de voorkant zwarte pannen, die toen de allerduurste waren, en aan de minder zichtbare kanten rode pannen.

We nemen een folder mee, maar nemen u ook graag mee naar de leverancier voor een compleet overzicht van alle mogelijkheden.

Ten slotte zijn er bijzondere pannen en accessoires voor ontluchting, dakvensters, vogelpannen, ontluchtingspijpen, en de bovenste pannen van een schuin dak: de 'nokvorst'.

Leidaken en shingles

Natuurlei is de meest duurzame dakbedekking die er bestaat – tot zeker honderd jaar kunt u het laten liggen. U kent het misschien van kerkdaken, zoals de kerk aan de Ramplaan in Haarlem, die wij hebben gerenoveerd. Leien daken vergen weinig onderhoud. Ze zijn weers- en waterbestendig en stormvast.

leien renovaite dak foppenshingles renovatie foppen

Kunstlei is goedkoper en heeft de zelfde uitstraling als natuurlei, maar gaat veel minder lang mee; 20 tot 30 jaar. Shingles hebben de vorm van leiplaten en bestaan uit bitumen. Deze gaan ook ongeveer 20 tot 30 jaar mee.

Koper en zink

Goten, erkers, felsdaken en roefendaken kunnen wij in zink of koper voor u maken. Zink gaat ongeveer 30 jaar mee. Koper is een duurder materiaal, maar de levensduur is dan ook evenredig langer, ongeveer 50 jaar.

koper dakpannen renovatie foppenkoper felsdak roefendag erker foppen

Lood

Van lood kunnen we alle gewenste vormen maken. Lood passen we toe aan de binnenzijde van schoorstenen en de overgang naar pannen en afvoeren.

lood renovatie foppenlood overgang lei afvoer foppen

Kunststof daken

Het voordeel van kunststof daken is, dat ze zonder open vuur te plaatsen zijn. Een kunststof dak is een goede ondergrond voor bijvoorbeeld een grasdak, maar het kan ook als zelfstandig dak functioneren. De levensduur is ongeveer 40 jaar en het materiaal is goed te recyclen. Wij verwerken Resitrix van gewapend EPDM en Resitrix MB. Onze medewerkers hebben voor het aanleggen van kunststof daken een meerdaagse cursus bij Firestone gevolgd.

Contactgegevens

Dakdekkersbedrijf John Foppen B.V.
Mollerusweg 20
2031 BZ HAARLEM

Oog-voor-vakwerk-John-Foppen

Telefoon: 023 - 533 07 76
E-mail: info@johnfoppen.nl
KvK nr. 34104743

Telefonisch bereikbaar:
Maandag t/m vrijdag: 8.30-16.00 uur

>> Algemene Voorwaarden